ایزوترتینوئین شمشیر دو لبه
در مورد مصرف آکوتان در درمان آکنه یا جوش بین مردم اختلاف عقیده وجود دارد. بسیار می بینیم که بیمارانی به ما مراجعه می نمایند که بدون داشتن نیاز واقعی به این دارو و تنها با داشتن جوش خفیف مدت طولانی به طور سر خود بدون تجویز پزشک از این دارو استفاده می نمایند. گاهی برعکس ترس بیش از حد و بی علت در برخی مردم و حتی برخی ازپزشکان از عوارض این دارو سبب می شود بیمارانی که واقعا به این دارو نیاز دارند از مصرف آن خودداری کنند. در ادامه به بررسی موارد مصرف آکوتان خواهیم پرداخت.
کاربرد ایزوترتینوئین (آکوتان) در درمان اکنه
ایزوترتینوئین نوعی ویتامین آ است که ترشح غدد چربی پوست را کاهش میدهد و از این طریق به درمان آکنه کمک میکند. این دارو زمانی تجویز می شود که آنتی بیوتیک ها و سایر داروها برای درمان آکنه بی اثر باشند.
موارد مصرف آکوتان
- آکنه های شدید. شدت آکنه توسط پزشک متخصص پوست تشخیص داده می شود. اکنه شدید شامل آکنه با تعداد زیاد ضایعه (بیشتر از 25 عدد) و یا وجود جوش های درشت و کیستیی است.
- آکنه های مقاوم یعنی براساس تعاریف خاص پزشکی بیمار به درمان های مرسوم قبلی پاسخ نداده باشد.
- آکنه هایی که موجب اسکار یا جای جوش می شوند حتی اگر ظاهرا خفیف به نظر برسند.
- آکنه کونگولوباتا که به شکل جوش های شدید همراهد با ایجاد کیست و سینوس روی بدن مردان جوان دیده می شود و موجب اسکارهای بد منظره می شود.
نکات قبل از مصرف ایزوترتینوئین
قبل از تجویز ایزوترتینوئین انجام یک آزمایش خون جهت اطمینان از سلامت عمومی بیمار لازم است. سپس پزشک پس از رویت آزمایش اگر منعی برای مصرف ایزوترتینوئین وجود نداشته باشد اقدام به تجویز ایزوترتینوئین می نماید.
مقدار و دوز مصرف ایزوترتینوئین
دوز کلی دارو بر اساس وزن بیمار تعیین میشود و مثلا دریک فرد شصت کیلویی حداقل تعداد قرص لازم جهت اتمام دوره درمان 360 قرص 20 میلی گرمی است. با اتمام دوره درمان احتمال و شدت عود جوش ها بسیار کم می شود. پزشک حین درمان با معاینه و آزمایشات دوره ای از سلامت بیمار اطمینان می یابد.
عوارض مصرف ایزوترتینوئین
عوارض جدی این دارو نادر است و با کنترل دوره ای وضع سلامت توسط پزشک قابل پیش بینی و پیشگیری است. تنها عارضه بسیار مهم و خطرناک ایجاد نقایص جنینی در صورت مصرف دارو در خانم های باردار است.
عوارض شایع شامل خشکی پوست لب ها و پوست صورت و سایر سطوح مخاطی است که ممکن است شدید باشد و با استفاده از نرم کننده های مناسب کنترل می شود. در پایان به کلیه بیماران مبتلا به آکنه (جوش) توصیه می شود در صورتی که آکوتان توسط پزشک متخصص پوست برای شما تجویز شده حتما تحت نظر ایشان دارو را ادامه دهید و از مصرف خود سرانه یا قطع خود سرانه آن پرهیز نمایید تا ضمن درمان جوش ها از ایجاد اسکار (جاهای فرورفته) جلوگیری نمایید.
آدرس : اصفهان ، خانه اصفهان ، خیابان سپاه ، نبش کوچه سپاه ، مجتمع پارمیدا 8 ، طبقه اول
تلفن : 34416545درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
- جوش و اسکار جوش؛ علت، درجات و درمان آکنه تاریخ انتشار : 1392-03-11تاریخ بروز رسانی : 1403-02-31
- علل ایجاد و تشدید جوش صورت؛ درمان آکنه تاریخ انتشار : 1401-03-03تاریخ بروز رسانی : 1403-02-31