فواید شگفت انگیز پاکسازی و لایه برداری پوست
پوست سالم، صاف و یکدست بخشی از زیبایی طبیعی چهره محسوب میشود که رسیدگی به سلامت آن امری مهم است. این روزها با توجه به عوامل مختلف داخلی و خارجی ممکن است پوست صورت دچار تغییراتی مانند به وجود آمدن انواع جوشها، تیرگی و کدر شدن پوست، به وجود آمدن لکهای پوستی و غیره شود. پاکسازی پوست صورت یکی از مهمترین اقدامات مراقبتی پوست است که توصیه شده توسط پزشک نیز میباشد. پاکسازی پوست، در اغلب موارد به عنوان بهترین روش کلینیکی برای مراقبت از پوست شناخته میشود که تأثیرات خوبی به همراه دارد. پاکسازی پوست به روش کلینیکی طی مراحل مختلف انجام میشود. بعد از معاينه و تشخيص نوع پوست و آنالیز پوست هر فرد، روش پاکسازی مناسب شخص صورت میگیرد.
- پاکسازی پوست چیست؟
- فواید لایه برداری و پاکسازی پوست
- تفاوت پاکسازی و لایه برداری پوست
- روشهای مختلف پاکسازی و لایه برداری پوست
- پاکسازی و لایه برداری پوست در خانه
- بهترین لایه بردارهای طبیعی پوست
- لایه برداری شیمیایی پوست
- تفاوت اسکراب و لایه بردار پوست
- عوارض لایه برداری پوست
- هزینه لایه برداری و پاکسازی پوست
پاکسازی پوست چیست؟
پاکسازی پوست، برداشتن سلولهای آلوده، پاکسازی آلودگی و چربیها و آبرسانی به پوست و بهبود خونرسانی به پوست است. همچنین پاکسازی صورت موجب از بین رفتن جای جوش، آکنه و لکههای پوستی شده و رنگ پوست را روشن و درخشان میکند.
فواید لایه برداری و پاکسازی پوست
- جوانسازی پوست
- بهبود منافذ باز پوست
- خون رسانی کافی به پوست
- جلوگیری از ایجاد لکههای پوستی
- ایجاد طراوت و شادابی بیشتر در پوست
- از بین رفتن جوشهای سرسیاه و سرسفید
- آبرسانی بیشتر پوست و جلوگیری از تجمع چربی اضافی
- برطرف کردن صدمات پوستی ناشی از نور خورشید مستقیم
تفاوت پاکسازی و لایه برداری پوست
پاکسازی صورت به مجموعه فعالیت هایی گفته میشود که در آنها تلاش میشود سلول های مرده پوست از بین رفته و آلودگی های انباشته شده در منافذ آن تخلیه شوند. با توجه به اینکه این فعالیت ها تأثیر بسزایی در شادابی پوست و همچنین جلوگیری از پیری زودرس آن دارند، به همین دلیل روش های مختلف خانگی و کلینیکی و غیر کلینیکی برای آن ارائه شده اند.
لایه برداری پوست به فرآیندی گفته میشود که در آن سلولهای مرده از سطح پوست برداشته میشوند. به طور کلی این کار به صورت فیزیکی یا شیمیایی انجام میشود.
روشهای مختلف پاکسازی و لایه برداری پوست
پیلینگ شیمیایی
لایه برداری شیمیایی به معنی تخریب و برداشت کنترل شده لایه هایی از پوست به واسطه ترکیبات شیمیایی با هدف محو آثار باقیمانده از جوش و آکنه، بثورات جلدی، کک ومک و انواع لکه های پوستی است. پیلینگ بسته به عمق آن از یک روز تا دو هفته به طول می انجامد و پساز دوره پوسته ریزی، پوستی جدید جایگزین می گردد. عمق پیلینگ به غلظت ماده مؤثره، تعداد دفعات مصرف و مدت زمانی که روی پوست میماند، بستگی دارد. از این گونه مواد می توان به سالسیلیک اسید، اسید لاکتیک، اسید کربولیک (فنل) اسید تری کلرواستیک، رزور سینول، اسیدرتینوئیک اشاره نمود .
پیلینگ مکانیکی
در پیلینگ مکانیکی به وسیله وسایل الکترومکانیکی خاصی پوست ساییده می شود و در رفع اسکار های عمیق تر ناشی از آکنه ها کاربرد بیشتری دارد.
پیلینگ لیزری
پیلینگ لیزری که در سالهای اخیر صورت می گیرد در حال حاضر از دو نوع لیزر برای لایه برداری استفاده می شود. لیزر دی اکسید کربن، لیزر اربیم یاگ که در این دو نوع لیزر از خواص تبخیر آب و نکروز گرمایی آنها برای لایه برداری پوست استفاده می شود.
میکرونیدلینگ
این روش با ایجاد خراش های سطحی روی پوست به تحریک تولید کلاژن کمک می کند و باعث شفاف شدن و ترمیم آسیب های سطحی پوست می شود. همچنین از فواید میکرونیدلینگ صورت ، به کاهش اثرات باقیمانده از جوش صورت، چروکهای ریز پوست و کاهش هیپرپیگمانتاسیون یا لکههای تیره پوست می توان اشاره نمود.
مطلب پیشنهادی : درمان لک صورت با مزونیدلینگ
پاکسازی و لایه برداری پوست در خانه
انجام پاکسازی پوست در خانه بسیار راحتتر بوده و با صرف زمان کمتری همراه است. با انجام پاکسازی پوست خانگی به صرف هزینه زیاد نیازی نخواهید داشت. برای پاکسازی پوست صورت در خانه مراحلی وجود دارد که باید به ترتیب انجام شود. انجام پاکسازی صورت در خانه شامل مراحل زیر میشود:
- ابتدا پوست را بشویید.
- از اسکراب برای لایهبرداری صورت استفاده کنید و آن را به صورت دورانی روی پوست ماساژ دهید و سپس پوست را با آب ولرم بشویید.
- برای تغذیه و شفافیت پوست از انواع ماسک صورت استفاده کنید و پس از گذشت 20 الی 30 دقیقه آن را بشویید.
- پس از استفاده از ماسک با استفاده از تونر PH پوست را متعادل کنید.
- در نهایت از آبرسان و مرطوب کننده پوست استفاده نمایید.
بهترین لایه بردارهای طبیعی پوست
نمک دریا، شکر، جو دو سر، سیب، سرکه سیب، قهوه، شیر، میوه ها و گیاهان از بهترین لایه بردارهای طبیعی پوست هستند.
لایه برداری شیمیایی پوست
لایه برداری شیمیایی پوست روشی است که در آن از محلول های شیمیایی (آنزیم ها، اسیدهای ضعیف و رتینول) برای از بین بردن لایه های بالایی پوست استفاده می شود. در این روش پوستی که مجدد رشد می کند نرم و لطیف خواهد بود. از لایه بردارهای شیمیایی برای درمان چین و چروک، تغییر رنگ پوست و جای زخم در صورت استفاده می شود. می توان لایه بردای شیمیایی برای عمق کم تا زیاد انجام داد. لایه برداری شیمیایی عمیق تر با وجود اینکه نتایج چشمگیرتری دارد؛ اما مدت زمان ریکاوری آن طولانی تر می باشد.
مطلب پیشنهادی : لایه برداری پوست با میکرودرم ابریژن
تفاوت اسکراب و لایه بردار پوست
اسکرابها عمل لایه برداری را به صورت سطحی انجام میدهند، به این معنی که لایه بیرونی پوست را پاکسازی و شفاف میکنند؛ اما لایه بردارها با توجه به وجود مواد شیمیایی به کار رفته در ترکیباتشان، به عمق پوست نفوذ نموده و لایههای زیرین پوست را هم تمیز مینمایند.
عوارض لایه برداری پوست
لایه برداری پوست صورت به ندرت منجر به ایجاد عوارض جانبی جدی شده اما خطرات مشخصی همچنان در این روش وجود دارد. این خطرات شامل زخم، عفونت، تورم، تغییر در توناژ رنگی پوست و ابتلا به تبخال، می باشد. می توان با رعایت دستورالعمل های پزشک به طور کامل و بیان تمامی سابقه پزشکی خود به پزشک معالج، از این خطرات جلوگیری کرد.
هزینه لایه برداری و پاکسازی پوست
قیمت و هزینه لایه برداری پوست با توجه به نوع خدمات پزشکی لایه برداری پوست و نوع مارک و برند استفاده شده و همچنین مهارت ارائه دهنده لایه برداری پوست متغیر است.
آدرس : اصفهان ، خانه اصفهان ، خیابان سپاه ، نبش کوچه سپاه ، مجتمع پارمیدا 8 ، طبقه اول
تلفن : 34416545درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
- پیلینگ شیمیایی پوست چیست و باید توسط چه کسی انجام شود؟ تاریخ انتشار : 1400-09-15تاریخ بروز رسانی : 1403-03-24
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .