کانتورینگ چیست؛ انواع روشهای کانتور صورت
از جمله عوامل تأثیرگذار بر زیبایی چهره در افراد، فرم فک و زوایای صورت آنها است. این فرم فک در افراد مختلف باتوجه به نوع ژنتیک فرد و نژاد آنها متفاوت بوده و متناسب با برخی عوامل اکتسابی مانند چاقی و افزایش سن دستخوش تغییر می شود. با افزایش سن و شروع فرآیند پیری، تجمع چربی های زیرجلدی و افتادگی پوست از یک سو و کاهش تراکم استخوان از سوی دیگر، سبب می شود تناسب اجزای صورت به هم خورده و تغییر می کند. روش آسان و در عین حال بسیار مؤثر برای دست یابی به زیبایی و برطرف نمودن این نواقص، انجام کانتورینگ صورت است. زاویه سازی صورت یک فرایند برای شکل دهی و ایجاد زاویه در برخی نقاط صورت است. انجام عمل زاویه سازی صورت به شکل های گوناگون امکان پذیر است که به منظور لاغر کردن صورت، کوچک کردن فک یا بزرگتر و برجسته شدن چانه و گونه استفاده می شود.
- کانتورینگ صورت چیست؟
- مزایای کانتورینگ صورت
- تکنیک های کانتورینگ صورت
- زاویه دادن به صورت با روش جراحی
- فرم دهی صورت با تزریق چربی
- کانتورینگ با تزریق فیلر و ژل
- کانتورینگ صورت با نخ لیفت
- فرم دهی صورت با استفاده از تزریق بوتاکس
- مراقبت های قبل از کانتورینگ
- مراقبت های پس از کانتورینگ
- ماندگاری کانتورینگ صورت
- افراد کاندیدای کانتورینگ صورت
- چه افرادی نمی توانند کانتورینگ صورت انجام دهند ؟
- میزان دردناکی کانتورینگ صورت
- عوارض کانتورینگ صورت
- هزینه ی فرم دهی صورت
کانتورینگ صورت چیست؟
کانتورینگ صورت روشی است که به منظور زیبا سازی یا بهبود ویژگی های صورت و جوانسازی ، تغییرات ظریف و مؤثری در صورت ایجاد می کند. تغییراتی که طی کانتورینگ صورت در بافت نرم صورت یا ساختار استخوانی ایجاد می شود باعث می شود طرح و مشخصات صورت بهبود یابد.
مزایای کانتورینگ صورت
- برطرف کردن عیوب صورت
- فرم دهی به صورت و چانه
- ایجاد تناسب بین قسمت های مختلف صورت
تکنیک های کانتورینگ صورت
روش های مختلفی برای کانتورینگ صورت وجود دارد. از روش های تهاجمی چون جراحی گرفته تا روش های کم تهاجمی مانند تزریق فیلر و بوتاکس. انتخاب هر کدام از این روش ها با توجه به مزایا و معایبشان به عهده پزشک است.
زاویه دادن به صورت با روش جراحی
زاویه سازی فک با روش جراحی یا لیپوساکشن از تکنیک های تهاجمی و گاهی حتی پرخطر به حساب می آید که به همین دلیل نسبت به سایر شیوهها با استقبال کمتری مواجه است. در روش جراحی به بیهوشی نیاز خواهد بود و امکان برش دادن قسمتی از ماهیچه یا استخوان فک و چانه وجود دارد. در این روش ممکن است برای ایجاد زاویه فک به جراحی چانه، فک و حتی گونه نیاز باشد و جراح ایمپلنت های مخصوصی در این قسمت ها قرار می دهد که بی عارضه نخواهند بود. از این رو در مقایسه با سایر روش های زاویه فک دارای دوره نقاهت و ریسک بیشتری می باشد.
فرم دهی صورت با تزریق چربی
تزریق چربی یکی از روش های زاویه فک است که در آن چربی های قسمت های دیگر بدن را گرفته و آنها را به قسمت های لازم برای فرم دهی صورت تزریق می کنند. این کار با کمک بی حسی موضعی انجام شده و به دلیل برداشتن چربی ها از طریق لیپوساکشن، به عنوان یکی از روش های تهاجمی به حساب میآید.
کانتورینگ با تزریق فیلر و ژل
ژل و فیلرها موادی هستند که پر کننده پوست محسوب میشوند. معمولاً فیلرها از مواد آبرسان ژل مانندی چون هیالورونیک اسید تشکیل شدهاند. پزشک آن را در محدودههایی که نیاز به جوانسازی و حجیم تر شدن دارند تزریق خواهد کرد. در این روش احتیاجی به بیهوشی نیست و دوران نقاهت خاصی نیز ندارد؛ ولی کانتور توسط ژل و فیلر مانند جراحی دائمی نیست. پوست صورت استریل شده و در ادامه، ناحیه فک به صورت موضعی بی حس میشود. تزریق ژل از طریق سرنگ های مخصوص و بسیار ظریف صورت می گیرد.
کانتورینگ صورت با نخ لیفت
زاویه سازی صورت با نخ لیفت یکی از روش های رایج و محبوبی است که سبب لیفت پوست صورت میشود. در این روش اول جای ورود و خروج نخ بر روی صورت مشخص شده، سپس با استفاده از سوزن های مخصوص و نازک نخ ها از قسمت مشخص شده وارد و از قسمت بعدی خارج میشوند. در این روش نخ ها زیر پوست پنهان شده و هیچ زخم و یا عارضه ای نخواهد داشت.
فرم دهی صورت با استفاده از تزریق بوتاکس
بوتاکس که سم باکتری بوتولینوم است، به عنوان یک ماده ایمن از طرف سازمان جهانی غذا و دارو (FDA) مورد تأیید قرار گرفته است. تزریق بوتاکس به عضلات ماستر (یکی از عضلات صورت که در زاویه فک قرار دارد) یک روش تزریقی رایج در جوانسازی صورت است. تزریق نوروتوکسین باعث تضعیف عضلات ماستر شده و باعث فرمدهی و لاغر شدن قسمت پایین صورت میگردد. افرادی که صورت آنها به شکل گرد یا مربع است، از این روش درمانی برای داشتن چهره ای باریک و جذاب استفاده می کنند. ابتدا یک برند استاندارد انتخاب شده و بوتاکس به وسیله سوزن بسیار نازک و کوچک بدون احساس هیچگونه دردی تزریق میشود.
مطلب پیشنهادی : بهترین روش قرینه سازی صورت کدام است ؟
مراقبت های قبل از کانتورینگ
مراقبت ها و آمادگی های قبل از کانتورینگ صورت به روش فرم دهی بستگی دارد؛ اما معمولاً در روش های تهاجمی و کم تهاجمی، مراقبت های زیر مشترک هستند:
- قبل از آن که پزشک جهت کانتورینگ اقدام کند، پیشنیههای پزشکیتان را با جزئیات به او بگویید. در مواردی باید با شرایط خاص فرآیندهای زیبایی انجام شود.
- در مورد داروهای مصرفیتان با پزشک صحبت کنید. برخی داروها را نمیتوان تا چند روز قبل و بعد از کانتورینگ مصرف کرد. مثل داروهای رقیق کننده خون همچون آسپرین و بروفن.
- از چند روز قبل مصرف سیگار و الکل را قطع کنید تا بدنتان حین انجام فرایند در سلامت کامل باشد و الکل و نیکوتین خونتان را رقیق نکند و موجب التهاب و کبودی نشود.
- از قرار گرفتن به مدت طولانی در زیر نور خورشید خودداری کنید و با پوست آفتاب سوخته به کلینیک مراجعه نکنید.
- پوستتان را تمیز نگه دارید.
مراقبت های پس از کانتورینگ
- ممکن است ظاهر شدن کبودی چند روز بعد از درمان رخ دهد. کرم آرنیکا میتواند برای از بین بردن کبودی مؤثر باشد. توصیه میشود که تا 12 الی 48 ساعت پس از درمان از مصرف آسپرین و مشروبات الکلی خودداری کنید.
- به مدت 1 تا 2 هفته از مصرف مکملهایی مانند مولتی ویتامین، روغن ماهی، گلوکزامین و ویتامین B یا ویتامین E که عامل رقیق کننده خون هستند و ممکن است کبودی را تشدید کنند خودداری کنید.
- از قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید یا برنزه کردن به مدت 24 ساعت خودداری کنید.
- در ناحیهای که فیلر یا ژل تزریق شده تا 6 ساعت پس از درمان به طور مکرر یخ قرار دهید. انجام این کار برای به حداقل رساندن کبودی و تورم مؤثر است.
- فعالیت جسمانی شدید و ورزش سنگین را به مدت 2 هفته کنار بگذارید.
ماندگاری کانتورینگ صورت
کانتورینگ صورت، به دو روش تهاجمی (روش هایی که مستلزم جراحی هستند) و غیر تهاجمی (تزریق فیلر، تزریق ژل ، هایفوتراپی و…) انجام می شود. بسته به روشی که برای کانتورینگ صورت استفاده می شود ماندگاری آن نیز متفاوت است. در روش جراحی، اثر کانتور، دائمی است. گاهی نتایج تزریق ها و کانتورینگ های کم تهاجمی تا سال ها ماندگار است ؛ اما بهتر است که هر سال یک بار مورد بررسی قرار بگیرد.
افراد کاندیدای کانتورینگ صورت
- افراد با فک مربعی شکل
- افرادی که دارای فک پهن و عریض می باشند.
- افرادی که در قسمت شقیقه و گونه ها فرورفتگی دارند.
- افرادی که چانه آنها از لب بالا و بینی عقب تر می باشد.
- افرادی که دارای غبغب می باشند.
- افرادی که فاقد خط زاویه می باشند.
- افرادی که گونه ها پر حجمی دارند.
- زنانی که فک آنها حالت مردانه دارد.
- افرادی که صورت لاغری دارند.
- تمامی افرادی که می خواهند صورت خوش فرم تری داشته باشند.
چه افرادی نمی توانند کانتورینگ صورت انجام دهند ؟
- خانم های باردار و خانم هایی که در حال شیردهی می باشند.
- افراد زیر 18 سال.
- افرادی که مبتلا به بیماری های خود ایمنی یا دیابت شدید می باشند.
- افرادی که داری عفونت فعال در پوست خود می باشند.
میزان دردناکی کانتورینگ صورت
میزان دردناکی فرم دهی صورت به روش انتخابی شما بستگی دارد. در روش جراحی چون جراحت زیاد است طبیعتاً دردناکی آن نیز بیشتر است ؛ اما روش های کم تهاجمی دیگر کانتور صورت درد چندانی ندارند. در تزریق فیلر، چربی یا بوتاکس از سرسوزن هایی استفاده خواهد شد که ضخامت چندانی ندارند و تنها سوزش کمی احساس می کنید. همان درد اندک هم با بی حسی های موضعی تعدیل خواهد شد.
عوارض کانتورینگ صورت
برخی از عوارض نادر کانتورینگ صورت عبارتند از:
- سروما (تجمع مایع زیر پوست)
- هماتوم (خونریزی و خون مردگی زیر پوستی)
- عفونت و زخم
- برجا ماندن جای زخم خفیف روی پوست
- بی حسی دائمی
- عدم تقارن
هزینه ی فرم دهی صورت
هزینه های لازم برای انجام فرم دهی صورت با توجه به سطح مهارت پزشک، نوع درمان، نیاز بیمار و مواد مورد استفاده، می تواند متفاوت باشد.
آدرس : اصفهان ، خانه اصفهان ، خیابان سپاه ، نبش کوچه سپاه ، مجتمع پارمیدا 8 ، طبقه اول
تلفن : 34416545درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
- روش های زاویه سازی فک و مادلینگ صورت تاریخ انتشار : 1402-12-11تاریخ بروز رسانی : 1403-04-26
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .