آدرس مطب دکتر شاهین گوهر تلفن مطب دکتر آناهیتا شاهین گوهر
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مشکلات و بیماریهای پوستی / انوع خال و روشهای از بین بردن آن

انوع خال و روشهای از بین بردن آن

خال، رایج ترین ضایعه پوستی است که از سلول های ملانوسیت و به دلیل تجمع رنگدانه های پوستی تشکیل میشود. خالها معمولاً به رنگ های قهوه ای روشن، قهوه ای تیره یا سیاه دیده می شوند و اغلب بی خطر هستند. خال ها معمولاً غیر سرطانی هستند و می‌توانند در هر نقطه از صورت یا بدن فرد ایجاد شوند. خال‌ ها از نظر رنگ، اندازه و شکل ظاهری متفاوت هستند. برخی از آنها دائمی هستند و ممکن است در طول زمان بزرگتر شوند و برخی دیگر کاملاً محو می‌شوند.

آنچه در این مطلب میخوانید

خال چیست؟

خال در اکثر مواقع، نوعی ضایعه خوش خیم پوستی محسوب می‌شود. این عارضه در واقع توده‌ای سلولی است که از تجمع سلول‌ های ملانوسیت‌ تشکیل شده است. ملانوسیت‌ ها که رنگدانه‌های پوستی هستند در یک خال معمولی به صورت خوشه‌ ای کنار هم قرار می‌گیرند.

انواع خال

1- خال‌ های مادرزادی

اولین نوع، خال‌های مادرزادی هستند. این بدان معنی است که شما با یک خال یا چندین خال به دنیا می‌آیید. از هر 100 نفر یک نفر با خال متولد می‌شود، که نشان دهنده رایج بودن این اتفاق است. این خال‌ ها ممکن است بزرگ یا کوچک باشند که در برخی موارد خال‌ های مادرزادی بزرگ خطر ایجاد ملانوم یا سرطان پوست را افزایش می‌ دهند که نیازمند رسیدگی و پیگیری‌های پزشکی است.

2- خال‌ های دیسپلاستیک

این نوع خال، ظاهری معمولی دارد و در صورت داشتن ظاهری متفاوت نیازمند بررسی توسط پزشک است. ظاهر این خال‌ها با خال‌های معمولی متفاوت است. این خال‌ها زمانی که اندازه‌ای بزرگ، لبه‌های ناهموار یا سطح ناهموار داشته باشند، غیر طبیعی در نظر گرفته می‌شوند. این خال‌ها همچنین ممکن است تغییر رنگ داده یا در طول زمان بزرگ شوند. خال‌های دیسپلاستیک یکی از انواع رایج خال‌ها است که می‌تواند به ملانوم تبدیل شود.

3- خال‌ های اکتسابی

این خال‌ها سرطانی نبوده اما در صورت تعداد زیاد بالای 50 عدد باید به پزشک مراجعه شود. این خال‌ها بعد از تولد روی پوست بدن ظاهر می‌شوند؛ اما به معنای سرطانی بودن نیست. با این حال در صورتی که بیش از 50 خال روی پوست بدن ظاهر شد در معرض خطر بیشتری برای ملانوم است و بهتر است به پزشک مراجعه شود.

4- خال‌ های اسپیتز

یک نوع خال از نوع تومورهای پوستی است و معمولا در بخش اپیدرم پوست می باشد. برای تشخیص خوش خیم یا بدخیم بودن این نوع خال نیازمند بیوپسی از طرف پزشک است.

جراحی و برداشتن خال

روشهای مختلف خالبرداری

رادیوفرکوئنسی (RF)

در این روش، خال در طی عمل رادیوفرکوئنسی یا جراحی با امواج رادیویی با بهره‌ گیری از فرکانس بالا بریده می‌شود. از مزایای برداشتن خال با آر اف این است که خون در این روش بدون آسیب دیدن بافت، بند می‌آید و کوچکترین خطر یا احتمال بروز شوک در اثر سوختگی وجود ندارد.

برداشتن خال با لیزر

برداشتن خال گوشتی با لیزر روشی آسان‌ تر است که کوچکترین جای زخمی را نیز باقی نمی‌ گذارد. ابتدا ناحیه مورد نظر به صورت موضعی بی حس می‌شود، سپس رنگدانه موجود در خال گوشتی با لیزر بریده می‌شود که در مرحله بعد طی فرایندهای التیام‌ بخشی طبیعی خود بدن محو می‌شود. روی خال پوسته می‌ بندد و در نهایت می‌افتد. برداشتن خال صورت با لیزر ایمن است و احتمال باقی ماندن جای زخم بسیار پایین است.

شیو کردن یا تراشیدن خال

برداشتن خال با تراشیدن آن تقریباً شبیه روش برش دادن است. در این روش با استفاده از تیغ جراحی، پزشک، لایه‌ های خال را تا زمانی که خال از بین برود می تراشد. قبل از شروع پروسه، بیحسی موضعی برای شما انجام می گیرد و در اغلب موارد پس از انجام این روش نیاز به بخیه زدن نیست؛ اما ممکن است در محل خال برداشته شده، یک لکه کوچک صورتی رنگ روی پوست باقی بماند که به کمک کرم‌ های ترمیم کننده قابل محو شدن است.

کرایوتراپی خال

روش کرایو، روشی نوین در برداشت ضایعات پوستی می باشد که ممکن است یک یا چند جلسه زمان نیاز داشته باشد تا خال‌ ها به صورت کامل از بین بروند. در این روش از نیتروژن مایع استفاده می شود که دمایی حدود 196- درجه سانتیگراد دارد. نیتروژن مایع، در مخزن مخصوصی نگهداری می شود و توسط لوله واسط و فلاکس، به سری خاص Liquid Nitrogen Spray مرتبط شده و در زمان انجام عمل، از آن خارج می شود. برای برداشتن زگیل و برداشتن خال، این گاز توسط دستگاه مذکور، به محل شلیک می شود و باعث انجماد فوق العاده سریع آن می شود.

سوزاندن خال با کوتر

یکی از روش های بسیار قدیمی و منسوخ شده برای خال برداری، روش حرارتی یا کوتریزاسیون می باشد. به دلیل عدم تعیین دقیق عمق آسیب بافتی و احتمال زیاد در ایجاد اسکار، به خصوص برای برداشتن خال های صورت امروزه استفاده از این روش به هیچ وجه توصیه نمی شود.

جراحی برداشتن خال

بعضی خال ها نیاز به برش جراحی و بخیه دارند. زیرا سلول های آن ناحیه با گذر زمان رشد می کنند و دوباره خال دیگری را تشکیل می دهند. به همین علت خال با بخشی از پوست بریده شده و در نهایت بخیه زده می شود. جای بخیه بسیار کوچک بوده و بعد از مدتی برطرف خواهد شد. این کار پس از بی حسی ناحیه به وسیله تیغ جراحی انجام می شود.

مراقبت های بعد از برداشتن خال

بهترین روش خالبرداری

روش‌ های مختلفی برای برداشتن خال وجود دارد که پزشک متخصص پوست با توجه به شرایط فرد بهترین آنها را پیشنهاد می‌دهد. در بعضی از آنها جراحی و در بعضی، لیزر روش ارجح است.

کدام نوع خال را می توان برداشت ؟

برداشتن خال از جمله دغدغه های زیبایی برای افرادی است که وجود انواع خال ها بر روی صورت یا بدن خود را نوعی معضل می دانند. بطور کلی خال های کوچک غیر سرطانی کاندیدای ایده آل برای برداشتن و از بین بردن هستند.

برای برداشتن خال گوشتی کدام روش بهتر است ؟

استفاده از عمل جراحی برای از بین بردن خال‌های گوشتی صورت توصیه نمی‌شود؛ چرا که ممکن است آثاری از بخیه و یا رد برش بر روی صورت باقی مانده و زیبایی ظاهری فرد را تحت شعاع قرار دهد. از این رو بیشتر افرادی که خال‌های گوشتی صورتشان را بر می دارند از روش لیزر استفاده می‌ کنند. برداشتن خال مسطح با لیزر انتخاب مناسبی است.

آیا برداشتن خالهای روی سر خطرناک است ؟

برداشتن خال‌ های معمولی هیچ گونه خطری ندارد؛ اما در صورتی که خال غیر طبیعی باشد و احتمال سرطانی بودن آن زیاد باشد باید برای جلوگیری از تبدیل شدن آن به سرطان پوست توسط متخصص پوست معاینه و برداشته شود.

آیا بعد از برداشتن خال دوباره عود میکند ؟

هنگام برداشتن خال صورت و بدن باید کمی از حاشیه ها و عمق به ظاهر سالم خال هم برداشته شود. در غیر این صورت احتمال عود آن بیشتر خواهد بود. عود یا بازگشت ضایعه بستگی به عمق آن دارد. خال های عمیق معمولاً احتمال عود بیشتری دارند.

چند روز بعد از برداشتن خال میتوان حمام کرد ؟

معمولاً بعد از برداشتن خال بهتر است که به مدت دو روز، ناحیه ای که خال برداشته شده را شستشو ندهید.

عوارض برداشتن خال

هزینه برداشتن خال

برخی از عواملی که در هزینه برداشتن خال مؤثر هستند :


آدرس : اصفهان ، خانه اصفهان ، خیابان سپاه ، نبش کوچه سپاه ، مجتمع پارمیدا 8 ، طبقه اول
تلفن : 34416545

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :

جدیدترین مقالات

جدیدترین اخبار و مقالات مربوط به پوست و زیبایی را در بخش مقالات بخوانید

فواید و اثرات مزوتراپی در رفع لک و کک مک های پوست صورتفواید و اثرات مزوتراپی در رفع لک و کک مک های پوست صورت

مزوتراپی ضد لک یکی از روشهای پیشرفته و موثر درمان لک و کک مک های پوست صورت است که با تزریق کوکتل های مغذی به لایه‌های میانی پوست انجام می شود. ...

تاریخ انتشار : 1403-06-13

مزوتراپی چربی سوز برای رفع غبغب و افتادگی پوست گردنمزوتراپی چربی سوز برای رفع غبغب و افتادگی پوست گردن

مزوتراپی چربی سوز بهترین روش رفع غبغب و افتادگی پوست گردن بدون نیاز به جراحی است. این روش به طور کلی باعث جوانسازی و لیفت گردن می شود. ...

تاریخ انتشار : 1403-06-10

فرم دهی، زیبایی و افزایش حجم لب ها با تزریق ژل لبفرم دهی، زیبایی و افزایش حجم لب ها با تزریق ژل لب

تزریق مدلهای مختلف ژل لب برای فرم دهی، زیبایی و افزایش حجم لب ها با برندهای مرغوب ژل و فیلر لب باعث افزایش ماندگاری نتایج و اثرات آن خواهد شد. ...

تاریخ انتشار : 1403-06-05