علائم تومورهای بدخیم پوست که باید جدی گرفته شود
تومورهای بدخیم پوست انواع مختلفی دارند. در واقع با منشاء هر کدام از سلولهای پوست ممکن است تومورهای بدخیم ایجاد شوند. ولی سرطان سلولهای قاعده ای پوست یا سرطان سلول بازال (BCC)؛ سرطان سلول سنگفرشی پوست یا سرطان اسکواموس سل یا همان (SCC) و ملانوما شایعترین انواع سرطان پوست هستند.
سرطان سلول بازال BCC
در بین اینها سرطان سلول بازال شایعترین سرطان پوست است که بیشتر در نواحی سر و صورت که در معرض تابش اشعه های مضر خورشید هستند رخ می هد. البته در سایر نواحی بدن نیز ممکن است دیده شود. این سرطان نسبت به سایر سرطان های پوست احتمال متاستاز دور دست کمتری دارد و سرعت رشد و تهاجم به بافت های اطراف نیز کمتر است. بنابراین پیش آگهی اکثرا خوب است و مرگ و میر چندانی ندارد. البته میتواند با رشد تدریجی و تخریب بافتی باعث از بین رفتن زیبایی فرد مبتلا شود و حتی در صورت عدم درمان صحیح منجر به گرفتاری بافتهای حیاتی نظیر بینی، پلک و لب شده و اسکار و خوردگی بافتی ایجاد کند.
سرطان سلول قاعده ای ممکن است به شکل یک زخم طول کشیده که بهبود نمی یابد، یک خال تیره جدید آهسته رشد یابنده، یک توده بزرگ شونده یا یک ناحیه سفت شدگی پوست با حاشیه دانه تسبیحی دیده شود. معمولا متخصص پوست با دیدن ضایعه آن را تشخیص میدهد ولی برای اطمینان از تشخیص و همچنین بررسی وسعت ضایعه نمونه برداری یا خارج کردن ضایعه با جراحی ضرورت دارد.
سرطان سلولهای سنگفرشی پوست SCC
سرطان سلول سنگفرشی هم در مناطق در معرض نور مخصوصا صورت بیشتر رخ میدهد. اما انواعی از آن ممکن است در نواحی اسکارهای قدیمی مانند اسکارهای سوختگی رخ دهند. این نوع سرطان هم به شکل توده رشد یابنده یا زخم بدون بهبودی رخ می دهد. سرطان سلول سنگفرشی نسبت به سرطان سلول قاعده ای سرعت رشد و احتمال متاستاز دور دست بیشتری دارد و خطر مرگ و میر بالاتری نیز دارد.
مطلب پیشنهادی : تخلیه و برداشتن کیست های پوستی
تومور سرطانی ملانوما
خطرناکترین نوع سرطان پوست
پر خطرترین نوع تومورهای پوستی ملانوما است که چندین نوع دارد. نوعی از آن روی خال های قبلی به ویژه خال های مادرزادی ایجاد میشود.
نوع دیگر در افراد با پوست روشن در مناطق در معرض نور مخصوصا صورت به وجود می آید و نوعی دیگر در نواحی انتهایی بدن مانند زیر ناخن ها، اطراف ناخن ها و یا کف پا رخ می هد. این نوع سرطان قدرت متاستاز بالایی دارد و در همان مراحل ابتدایی توسط خون و لنف به مناطق دور دست گسترش می یابد به همین دلیل تشخیص و درمان سریع آن حیاتی است.
برای تشخیص سرطان پوست به چه پزشکی مراجعه کنیم ؟
برای تشخیص سرطان پوست با دیدن اولین نشانه های مشکوک نزد پزشک متخصص پوست بروید. پزشک در ابتدا با معاینه اولیه و سپس در صورت تشخیص نوع تومور پوستی و علت ایجاد آن آزمایشات لازم و نمونه برداری از تومور پوستی را برای شما تجویز می نماید.
آدرس : اصفهان ، خانه اصفهان ، خیابان سپاه ، نبش کوچه سپاه ، مجتمع پارمیدا 8 ، طبقه اول
تلفن : 34416545درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
- عوامل موثر در ابتلا به سرطان پوست تاریخ انتشار : 1399-09-23تاریخ بروز رسانی : 1403-02-26
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .