لیپولیزر چیست و نتیجه آن کی ظاهر می شود؟
لیپو لیز از دو کلمه ( لیپو ) به معنی چربی و ( لیز ) به معنی ذوب کردن تشکیل شده و به عملی اطلاق می شود که طی آن چربی های زیر پوست نواحی مختلف بدن با امواج اولترا سوند یا لیزر ذوب می شود. لیزر لیپولیز یا به طور خلاصه تر همان لیپولیزر روشی نسبتا نوین جهت درمان چاقی های موضعی است و چندین سالی است توسط متخصصین پوست و زیبایی استفاده می شود. در این روش ضمن ذوب کردن چربی ها و خارج کردن آنها به کمک لیزر پوست نیز سفت می شود و به این ترتیب شلی و افتادگی پوست به حداقل می رسد.
نحوه کارکرد لیپولیز برای درمان چاقی
ابتدا مواد بی حسی از طریق سوراخهای کوچکی که در پوست ایجاد می شود توسط سوراخ کوچکی به قطر 2-3 میلی متر وارد ناحیه می شود. سپس لوله باریکی به نام کانول از همین سوراخ وارد میشود، فیبر حاوی لیزر داخل این کانول قرار میگیرد و سپس با حرکات نسبتا سریع رفت و برگشتی توسط لیزر چربی های آن ناحیه ذوب می شود، سپس به کمک یک دستگاه ساکشن چربی های ذوب شده از محل خارج می شود. بسته به وسعت ناحیه ای که تحت عمل لیپولیزر قرار میگیرد و میزان چربی آن قسمت، لیزر چربی ها و ساکشن آن ممکن است حتی تا چند ساعت هم طول بکشد، ضمن اینکه به این علت که جدار سلول های چربی ناحیه تخریب شده و چربی ها لیزر شده اند حتی اگر همه چربی تخلیه نشود چربی های باقی مانده به مرور توسط جریان لنف ناحیه تخلیه می شود.
کاندیدای مناسب لیپو لیزر چه کسانی هستند ؟
افرادی که تحت این عمل قرار می گیرند باید بالای 18 سال سن داشته باشند، بیماری خاص مزمن نظیر فشار خون بالا، دیابت و مشکلات جدی قلبی، ریوی و کبدی نداشته باشند، همچنین اعتیاد به سیگار یا مواد مخدر نداشته باشند و از همه مهمتر اضافه وزن خیلی زیاد نداشته باشند. افرادی که شاخص توده بدنی آن ها بالاتر از 30 است (BMI>=30) کاندیدهای مناسبی برای این عمل نیستند و این عمل نه تنها برای این افراد مناسب نیست بلکه ممکن است خطرناک هم باشد. بهترین کاندیدها افرادی هستند که دچار چاقی های موضعی در نواحی خاص از بدن هستند که به ورزش و رژیم هم مقاوم است.
آیا در این عمل خطر آمبولی ریه وجود دارد ؟
خطر آمبولی ریه در لیپولیزر بسیار بسیار کمتر از لیپوساکشن و درحد واقعا ناچیز است. در واقع در لیپولیزر چون تماس لیزر با عروق باعث بسته شدن فوری عروق خونی کوچک می شود هم احتمال کبودی و خونریزی بسیار کمتر از لیپوساکشن است و هم چون در این روش چربی ذوب و به تدریج وارد لنف میشود ( یا توسط ساکشن خارج می شود ) مسئله ورود ناگهانی چربی به عروق خونی و آمبولی بسیار کمتر رخ می دهد.
نتیجه لیپولیزر کی ظاهر می شود ؟
معمولا پس از رفع کبودی های اولیه و طی 1-2 هفته پس از عمل آثار لیپولیزر ظاهر می شود، ولی کسب نتیجه نهایی معمولا 3-4 ماه طول میکشد و در بعضی افراد حتی تا 12 ماه هم ممکن است طول بکشد. معمولا یک جلسه درمان در صورتی که مورد انتخاب شده مورد مناسب عمل باشد کافی است.
مطلب پیشنهادی : لیزر در کدام نقاط بدن قابل استفاده است ؟
مراقبتهای قبل و بعد لیپولیزر برای لاغری
- پس از انجام هر عملی در زمینه لاغری نباید در خوردن مواد غذایی افراط کنید چون به هر حال در صورت عدم رعایت تناسب کالری دریافتی و مصرفی احتمال بازگشت چاقی هست و به ویژه در صورت اضافه شدن وزن در نواحی که لیزر لیپولیز انجام نشده چربی تجمع می یابد.
- انجام لیپولیزر در افراد تحت درمان با داروهایی نظیر آسپرین، ویتامین E و گروه داروهای بروفن و ضد انعقاد و کورتون ممنوع است.
- جهت کنترل درد پس از عمل از استامینوفن استفاده می شود و تا یک هفته بیمار باید آنتی بیوتیک خوراکی استفاده کند.
- فرد تا چندین ماه پس از لیپولیزر باید از گن های مشخص استفاده کند.
عوارض لیپولیزر چیست ؟
- شایعترین عارضه کبودی محل و اسکار در محل ورود کانول است.
- عارضه دیگر شلی پوست، البته چون لیزر در ناحیه جهت جهت سفت کردن پوست به کار برده می شود این عارضه حداقل است ولی به خصوص در شکم های بزرگ این عارضه گاهی زیاد است و نیاز به جراحی جهت رفع شلی پوست پیدا می شود.
- ناهمواری و ایجاد پستی بلندی در مناطق لیپولیزر به خصوص در نواحی بالای ران گاهی رخ می دهد که البته نسبت به لیپوساکشن بسیار کمتر رخ می دهد.
- عوارض خطرناک نظیر سوختگی توسط لیزر و یا حتی پارگی عروق و... بسیار نادرند ولی اگر توسط افراد غیر متخصص و غیر معتبر انجام شود احتمال دارد رخ بدهد.
آدرس : اصفهان ، خانه اصفهان ، خیابان سپاه ، نبش کوچه سپاه ، مجتمع پارمیدا 8 ، طبقه اول
تلفن : 34416545