تینه آورسیکالر ( قارچ مزاحم ) چیست ؟
بیماری تینه آ ورسیکالر یک نوع عفونت قارچی پوست است که در پیگمنتاسیون نرمال پوست تداخل ایجاد می کنند و باعث ایجاد لکه های پوستی و تغییر رنگ یافته است. این عارضه در همه سنین اتفاق می افتد و قرار گرفتن در معرض نور خورشید باعث شدت یافتن آن می شود. خوشبختانه این بیماری مسری نیست.
تینه آورسیکالر چیست؟
یک بیماری شایع پوستی به خصوص در بین افراد جوان و میان سال نوعی قارچ پوستی است که در لایه سطحی پوست جا خوش میکند و به خصوص در فصل های گرم سال باعث ایجاد لکه ای مختلف رنگارنگ در سطح پوست می شود، این قارچ ملاسزیا فورفور نام دارد که جزئی از فلور طبیعی پوست محسوب می شود، به همین علت ریشه کن کردن آن ممکن نیست و در نتیجه عود بیماری بسیار شایع است.
علائم و محل بروز تینه آورسیکالر
محل تیپیک ضایعات در بالای سینه و پشت گردن، بالای بازوها و ندرتا در صورت است. در افراد با پوست روشن ضایعات معمولا به صورت لکه ای تیره بیضی 1-3 سانتی متری هستند و به هم می پیوندند و اگر روی آن ها را به آرامی بخراشیم می بینیم پوسته های ظریف زیادی دارند. ولی در افراد تیره پوست یا کسانی که پوستشان را برنزه می کنند ضایعات به شکل لکه های روشن هستند. اغلب تعداد زیادی از قارچ در پوست سر فرد وجود دارد بنابراین موقع درمان ضایعات بدن باید سر را هم درمان کرد.
مطلب پیشنهادی : دلایل ایجاد انواع بیماریهای پوستی
عوارض تینه آورسیکالر
- عود مجدد و نامحدود دارد، حتی با درمان غالباً عود میكند.
- حتی پس از درمان، عفونت قارچی پوست و لكههای سفيد آن ماهها باقی میمانند.
- خشکی و خارش پوست
- تغییر یا اختلال در رنگدانه های پوست
درمان تینه آوریسکالر
اغلب جهت درمان از شامپوهای حاوی عناصر ضد قارچ مثل کتوکونازول روی سر وبدن استفاده می شود هر چند گاهی شدت ضایعات به قدری زیاد است که درمانهای موضعی یا حتی خوراکی ضد قارچ نیز ضرورت می یابد. در هر صورت پس از درمان جهت جلوگیری از عود لازم است که فرد یک درمان نگهدارنده را تا مدتی ادامه دهد و همچنین از تعریق زیاد بپرهیزد و محیط زندگی را خنک نگه دارد و مرتب دوش بگیرد. توجه داشته باشید، پس از درمان ممکن است آثار لکه ها به خصوص لکه های روشن در افراد تیره پوست تا چند ماه بماند و علت آن تاخیر در ساخت رنگدانه های پوست است و نشانه شکست درمان نیست.
آدرس : اصفهان ، خانه اصفهان ، خیابان سپاه ، نبش کوچه سپاه ، مجتمع پارمیدا 8 ، طبقه اول
تلفن : 34416545درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
- انواع و علل شایع ایجاد کهیرهای پوستی تاریخ انتشار : 1400-10-01تاریخ بروز رسانی : 1403-02-31
- سالک پوستی یا لشمانیوزچیست و چگونه درمان میشود ؟ تاریخ انتشار : 1400-10-23تاریخ بروز رسانی : 1403-02-31
- اونیکولیز یا جدا شدن ناخن از بستر؛ علل ، علائم و درمان تاریخ انتشار : 1403-07-09تاریخ بروز رسانی : 1403-07-15
- انواع تومور خوش خیم و بدخیم پوست و روشهای برداشتن آن تاریخ انتشار : 1402-09-27تاریخ بروز رسانی : 1403-06-24